Certificeringen

De termen F-Gassen of STEK gecertificeerd installateur komt u regelmatig tegen op verschillende websites in de installatie branche, dus zo ook bij vele air conditioning systemen verkopers. Uiteraard hebben de monteurs van dgt-products.nl de bevoegdheid om deze keurmerken te dragen bijna al onze installateurs zijn in bezit van het STEK certificaat en het hele team is het bezit van het F-gassen certificaat, hierdoor weet u dat DGT Products een betrouwbare partner is waar u met een gerust hart een airco installatie opdracht aan kunt uitbesteden.

DGT Products is in bezit van het STEK & F-Gassen certificaat.

STEK certificaat

Voorheen was het STEK certificaat het belangrijkste certificaat in de koelinstallatie branche. Doormiddel van dit certificaat konden installateurs aangeven dat zij aan hun verplichtingen hadden voldaan en de moeite hadden genomen zich te laten scholen, om zo precies te weten hoe je een veilige installatie kunt uitvoeren, waarin veiligheid voor de monteur, de eindgebruikers en het milieu voorop staan.

De STEK certificatie was een typisch Nederlandse oplossing voor het klimaat probleem en voorlopend op de huidige Europese wetgeving, het STEK certificaat was in Nederland zelfs tot en met 01-01-2010 verplicht voor airco installatie bedrijven, het keurmerk bestaat nog steeds, maar is nu niet meer verplicht.

F-Gassen certificaat

Het verplichte F-Gassen certificaat is er net als het STEK certificaat opgericht om veiligheid voor de monteur, de eindgebruikers en het milieu voorop te stellen, en daar bovenop is het er nog meer op gericht dat monteurs en installateurs uit de airco installatie branche op een verantwoorde manier omgaan met koudemiddel en airco installaties. Dit heeft uiteindelijk een positief effect op het milieu en het bijbehorende broeikaseffect. Dat is mooi meegenomen, aangezien dat toch serieuze problemen zijn waar we allemaal vroeg of laat mee te maken krijgen.